Maria Freixanet presenta una moció per convertir la N-II en una via cívica al seu pas per la comarca del Maresme

Descargar nota de prensa

La senadora Maria Freixanet presenta una moció perquè els Pressupostos Generals 2017 incloguin una partida per convertir la N-II en una via cívica al seu pas per la comarca del Maresme.

La moció presentada per la senadora d’En Comú Podem insta també el Govern a traspassar els 302.600.000 d’euros convinguts en 2010 amb la Generalitat per millorar les infraestructures del Maresme El Maresme, encaixat entre el mar i la serralada litoral, és una comarca densament poblada amb importants problemes de mobilitat. L’antiga Nacional-II,ue discorre al llarg de tota la costa, és la via per la que més trànsit passa cada dia. No obstant això, i ha un ampli consens social entre partits polítics, organitzacions socials i entre el conjunt de la ciutadania sobre a necessitat de recuperar la façana litoral dels pobles del Maresme, convertint la N-II en una via cívica, un passeig per a vianants i una via ciclista que connecti els diferents municipis de la comarca. Aquest és l’objectiu marcat per la ‘Declaració Maresme 2015’, impulsada per la Plataforma Preservem el Maresme i recolzada per totes les forces polítiques de la comarca.

Convertir la N-II en una via cívica implicaria que la C-32, en l’actualitat una via de peatge que discorre per l’interior de la comarca, es convertís en una alternativa real per als veïns i veïnes del Maresme. Per a això caldria alliberar el peatge de la C-32, l’empresa concessionària que ha amortitzat fins per 32 vegades la inversió realitzada.

La moció avui registrada per Freixanet també insta el Govern central a fer efectiu el traspàs dels fons compromesos en 2010 amb la Generalitat de Catalunya per millorar les infraestructures del Maresme. Dels 400 milions d’euros compromesos, només s’han transferit 97,2 milions, quedant pendents encara 302.300.000 que podrien servir per a escometre les millores i infraestructures que la comarca del Maresme necessita i que els seus veïns i veïnes reclamen.

¿Qué opinas?

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>